workshops

Enkele jaren geleden begon mijn handlettering-avontuur uit liefde voor mooie woorden en de goesting om creatief bezig te zijn zonder al te veel opruimwerk. Wat leuke pennetjes, stiften en papier, meer is er niet nodig voor handletteren. Met vallen en opstaan ontdekte ik wat het best werkt om het beoogde resultaat te krijgen. Het handletteren breidde zich uit met brushlettering en via die weg kwam mijn geliefde materiaal -waterverf- er (weer) bij. Ook jij kan het leren. In een workshop deel ik graag mijn verzamelde tips en tricks met jou.

 

Hieronder vind je informatie over de workshops die ik geef.

Geplande workshops handlettering en brushlettering worden onderaan opgelijst.

 

Bij elke workshop is een pakketje met zorgvuldig uitgezocht materiaal inbegrepen, alsook koffie/thee/water en iets zoets.

 

Inschrijven voor de workshop van je keuze kan hieronder via de knop "in winkelwagen". Van daaruit zijn er verschillende online betalingsmogelijkheden. Ook betaling met een overschrijving behoort tot de mogelijkheden. Vanuit het idee "wie het eerst komt, het eerst maalt" geldt jouw inschrijving als ik de betaling ontvangen heb. Aarzel niet om me te contacteren bij eventuele problemen.

 

Wil je graag een workshop aan huis? Vanaf 5 deelnemers verzorg ik graag een workshop in jouw vertrouwde omgeving. Voor meer info, contacteer me even.

                                                                                                                                                                                                       

workshop handlettering 1

Handletteren is niet hetzelfde als "schrijven". Je hoeft je eigen handschrift niet mooi te vinden om tot een gehandletterd werk te komen waar je tevreden over bent. Goed kunnen tekenen is ook niet nodig, we zijn immers allemaal vertrouwd met het onderwerp: letters. We overlopen samen de mogelijkheden om letters te tekenen en daarna ga je zelf aan de slag. Eerst wat oefenen en zoeken en daarna kan je de kaft van het inbegrepen notitieboekje voorzien van een mooie quote. 

 

Wat mag je verwachten?

- info over het materiaal

- lettertypes (mogelijkheden om te variëren met schreef, vullingen, 3D-effecten,...)

- schaduwen

- tips in verband met compositie

 

Je kan deze workshop volgen zonder enige voorkennis.

workshop handlettering 2

Je hebt de basis van het handletteren al onder de knie. We verdiepen ons in de "faux calligraphy" en experimenteren met het laten dansen van de letters (bouncing letters). Verder oefenen we met enkele andere opvallende toevoegingen om jouw handlettering op te fleuren. Na het oefenen kan je enkele kaartjes maken voor verjaardag, feestdag,...

Ik laat jullie al een keer proeven van het brushletteren met eenvoudig te hanteren stiften.

 

Wat mag je verwachten?

- info over het materiaal

- faux calligraphy : effect brushlettering met "gewone" pennen

- bouncing letters

- stap voor stap banners tekenen

- andere eenvoudige maar opvallende illustraties

 

Je kan deze workshop volgen zonder de workshop "handlettering 1" gevolgd te hebben al zijn er enkele technieken uit die eerste workshop die ook bij de faux calligraphy toffe resultaten opleveren en waar ik hier minder aandacht aan zal kunnen besteden. Ben je echter op zoek naar een workshop waar je je kan toespitsen op de faux calligraphy - eventueel als voorbereiding op het brushletteren - dan is deze workshop geschikt voor jou.

workshop brushlettering 1

Bij "brushlettering" gebruiken we penseelstiften, waterbrushpen of penseel om de letters te tekenen/schilderen.

In deze workshop oefenen we met enkele types van stiften met een flexibele penseelpunt en overlopen we de mogelijkheden ervan om speciale effecten te bekomen.

 

Wat mag je verwachten?

- info over het materiaal

- verschillende types brushpennen

- tips en tricks in verband met werken met brushpennen

- schaduwen (uitbreiding)

- blending (geleidelijke kleurovergangen)

 

workshop brushlettering 2

In deze workshop maak je kennis met een water-brushpen. Dat is een penseel voorzien van een waterreservoir. Daardoor is het gemakkelijker om met waterverf te werken dan met een penseel en toch heb je de oneindige keuze aan kleuren van waterverf. Het doel is de kleuren mooi in elkaar te laten overlopen (blending / bleeding) bij het schilderen van de letters.

 

Wat mag je verwachten?

- info over het materiaal

- tips en tricks in verband met werken met water-brushpen

- water-brushpen

- waterverf

- meer blending-mogelijkheden

 

overzicht geplande workshops

maandag 04 oktober 2021, 20u-22u : handlettering 2 (nadruk op "faux calligraphy") in Bar Deco te Veltem-Beisem

maandag 11 oktober 2021, 20u-22u : brushlettering 1 in Bar Deco te Veltem-Beisem

maandag 18 oktober 2021, 20u-22u : handlettering en/of brushlettering voor enveloppen en kaartjes thema "Kerst" in Bar Deco te Veltem-Beisem

 

De kostprijs voor de workshops in Bar Deco bedraagt 40 euro (inclusief materiaal en drankje) en kan ter plaatse betaald worden (payconiq, bancontact of cash).

Info over Bar Deco en inschrijving voor de workshops van studio YOLO in Bar Deco via onderstaande site: