over YOLO

YOLO is de combinatie van de eerste twee letters van mijn voornaam (Yolijn) en de eerste twee letters van mijn familienaam (Loeckx). Geboren in Ukkel bij Brussel werd mijn naam bij mijn geboorte begin de jaren zeventig door een Franstalige ambtenaar officieel genoteerd met een "Y" vooraan en niet met een "J" zoals mijn ouders het wilden. Een speling van het lot?

 

Studio YOLO is ontstaan toen ik me op een kruispunt bevond in mijn leven. In plaats van door te gaan op de gebaande weg, besloot ik eind 2018 een klein zijweggetje in te slaan en mijn creativiteit te laten stromen. YOLO, het acroniem (you only live once) en de letters van mijn naam vormden een inspirerende tandem. Geen bungee-jumping voor mij, maar een sprong in het ongewisse om mijn creatieve droom waar te maken.

 

Ik kreeg zoveel complimentjes van familie en vrienden over mijn zelfgemaakte kaartjes dat ik besloot om er te laten drukken en te koop aan te bieden. Daarnaast werk ik graag in opdracht om bijvoorbeeld een kaartje te ontwerpen voor een geboorte, huwelijk, onderneming,... helemaal op maat van jouw leven!

Ook grotere werken zoals een poster maak ik met veel liefde. Meestal worden ze besteld als gepersonaliseerde geschenk of om een favoriete quote of andere tekst een prominente plaats te geven aan de muur en dagelijks inspiratie te bezorgen.

 

Verrassende details en de schoonheid van imperfectie zijn dingen waar ik blij van word. Waterverf (of aquarel) is voor mij de ideale de techniek om die eigenschappen te bekomen in mijn werk. Ik hou enorm van de transparantie en de onvoorspelbaarheid van waterverf, al maakt dat het niet altijd gemakkelijk om mee te werken. Ik ben namelijk nogal perfectionistisch van aard. Het werken met waterverf leert me wel om los te laten en geeft me de kans om de schoonheid van het onvoorspelbare te zien.

Daarom zal ik steeds vertrekken van een handgemaakte illustratie. Die wordt vóór het afdrukken minimaal digitaal bewerkt om het aquarel-effect zoveel mogelijk te bewaren.

 

Wil je meer weten over mijn werk of over mezelf? Wil je graag samenwerken? Kijk dan op de contactpagina of laat een berichtje achter op het contactformulier.

 

Liefs,

Yolijn