Gratis verzending vanaf 50 euro (Belgiƫ)

Benieuwd naar de manier waarop ik mijn kaartjes ontwerp?

Wil je graag eens ondervinden hoe rustgevend het werken met waterverf is?

Zoek je een nieuwe uitdaging, een creatieve hobby of een veilige verslaving?

Wil je ook graag het handletteren en/of brushletteren onder de knie krijgen om mooie woorden (of namen) vorm te geven?

 

Ook jij kan het leren!

In een workshop deel ik graag mijn ervaring met jou en kan je alvast de eerste stappen zetten onder begeleiding.

 

Hieronder vind je een beschrijving van de workshops die ik geef.

Bij elke workshop is een pakketje met zorgvuldig uitgezocht materiaal inbegrepen.

 

De workshops gaan door vanaf 5 deelnemers.

Ken je zelf 5 geïnteresseerden en heb je een locatie ter beschikking waar elke deelnemer een stoel en wat plek aan een tafel heeft, dan kom ik met plezier een workshop geven. Jij kiest één van de hieronder beschreven workshops als onderwerp voor de volledige groep. Een datum en tijdstip bepalen we in overleg.

Prijs: 35 euro per deelnemer plus kilometervergoeding (0,50 euro per kilometer, heen en terug, tussen mijn woonplaats (Leefdaal) en de locatie van de workshop).

Voor meer info, contacteer me even.

 

Individueel aansluiten kan bij geplande workshops. Die worden onderaan opgelijst vanaf het moment dat ze ingepland zijn.

Inschrijven voor de workshop van je keuze kan voor deze geplande workshops hieronder via de knop "in winkelwagen". Van daaruit zijn er verschillende online betalingsmogelijkheden. Ook betaling met een overschrijving behoort tot de mogelijkheden. Vanuit het idee "wie het eerst komt, het eerst maalt" geldt jouw inschrijving als ik de betaling ontvangen heb. Aarzel niet om me te contacteren bij eventuele problemen.

workshop "GO WITh ThE FLOW" (ook voor hen die zichzelf niet als creatief bestempelen)

Deze workshop kan je volgen mét of zonder voorkennis over handlettering. Het hoofddoel is het ervaren van de kunst van het loslaten en het plezier om met (vloeibare) waterverf te werken.

Het eerste deel van deze workshop laten we ons meevoeren door de interactie tussen water en verf. Dat levert de basis voor het vervolg. Je laat je inspireren door de achtergrond, dikwijls met verrassend mooie resultaten als gevolg ook al had je eerst je twijfels. Niks is wat het lijkt.

Afhankelijk van je voorkennis kan je de achtergrond gebruiken om op te tekenen, handletteren en/of bushletteren. Ik voorzie ook voorbeelden die je eventueel kan kopiëren. In deze workshop ligt de focus dus op ervaring in plaats van techniek. Je gaat naar huis met enkele afgewerkte handgemaakte kaartjes, klaar om te verzenden.

 

Wat mag je nog verwachten?

- info over het materiaal

- tips en tricks in verband met werken met vloeibare waterverf

- enkele geschikte papiersoorten en pennen

- voorbeelden

 

Noot: De waterverf waarmee we aan de slag gaan, kan vlekken maken die moeilijk te verwijderen zijn. De tafel beschermen we met toile cirée of plastic. Om je kledij te beschermen doe je best niet je mooiste kleren aan of je gebruikt een schort om je kledij te beschermen.

workshop "ALLES KAN EN NIKS MOET" (handlettering basis)

Handletteren is niet hetzelfde als "schrijven". Je hoeft je eigen handschrift niet mooi te vinden om tot een gehandletterd werk te komen waar je tevreden over bent. Goed kunnen tekenen is ook niet nodig, we zijn immers allemaal vertrouwd met het onderwerp: letters. We overlopen samen de mogelijkheden om letters te tekenen en daarna ga je zelf aan de slag. Eerst wat oefenen en zoeken en daarna kan je zelf aan de slag met een mooie quote, een naam of ... 

 

Wat mag je verwachten?

- info over het materiaal

- lettertypes (mogelijkheden om te variëren met schreef, vullingen, 3D-effecten,...)

- schaduwen

- tips in verband met compositie

 

Je kan deze workshop volgen zonder enige voorkennis. Handlettering is super tof om te gebruiken voor kaartjes, raamtekeningen, krijtborden,...

workshop "VALSSPELEN IS EEN KUNST" (handlettering, faux calligraphy)

We verdiepen ons in een specifieke vorm van handlettering, de "faux calligraphy". Deze letters geven het effect van "brushlettering" maar we gebruiken géén brushpen (flexibele penpunt). Daardoor spelen we een beetje vals maar het uitzicht is vergelijkbaar terwijl het minder oefening vraagt en er ook veel mogelijkheden ontstaan qua invulling van de dikkere lijnen.

Verder experimenteren we met het laten dansen van de letters (bouncing letters) voor nog meer speelse effecten.

Enkele andere opvallende toevoegingen om jouw handlettering op te fleuren, komen ook aan bod. Ik denk in de eerste plaats aan banners (stappenplan) maar ook met andere eenvoudige illustraties kan je je handlettering pimpen.

Na het oefenen kan je enkele kaartjes maken voor verjaardag, feestdag,...

 

Wat mag je nog verwachten?

- info over het materiaal

- tips en tricks in verband met faux calligraphy

- tips en tricks in verband met bouncing letters

- schaduwen

- stap voor stap banners tekenen

 

Je kan deze workshop volgen zonder de workshop "alles kan en niks moet" (handlettering basis) gevolgd te hebben al zijn er enkele technieken uit die eerste workshop die ook bij de faux calligraphy toffe resultaten opleveren en waar ik hier minder aandacht aan zal kunnen besteden. Ben je echter op zoek naar een workshop waar je je kan toespitsen op de faux calligraphy - eventueel als voorbereiding op het brushletteren - dan is deze workshop geschikt voor jou.

Faux calligraphy-handlettering is eveneens super tof om te gebruiken voor kaartjes, raamtekeningen, krijtborden,...

workshop "OEFENING BAART KUNST" (brushlettering basis)

Bij "brushlettering" gebruiken we pennen (of penselen) met een flexibele punt om de letters te tekenen/schilderen. De ene pen vraagt  al wat meer oefening dan de andere.

In deze workshop oefenen we met enkele redelijk gemakkelijk te hanteren types van brushpennen en overlopen we de mogelijkheden ervan om bepaalde effecten te bekomen.

Deze workshop is redelijk technisch. Een groot deel van de tijd gaat naar het onder de knie krijgen van de techniek. Door daar zo hard op te focussen ervaren de deelnemers dikwijls rust, een soort van meditatieve staat. 

Bij mogelijke vragen kan je rekenen op mijn tips en ervaring.

 

Wat mag je nog verwachten?

- info over het materiaal

- enkele brushpennen

- tips en tricks in verband met werken met brushpennen

- schaduwen (uitbreiding)

 

Opgepast: gevaar voor verslaving!

workshop "VRIJ SPEL" (brushlettering gevorderd)

Deze workshop vereist dat je de techniek van het brushletteren beheerst. (Daarvoor kan je bijvoorbeeld eerst de workshop "oefening baart kunst" volgen.) De nadruk ligt hier immers minder op de techniek om de letters te vormen en meer op de invulling van de letters.

In deze workshop maak je kennis met een water-brushpen. Dat is een penseel voorzien van een waterreservoir en die geeft je vrij spel in de keuze aan kleur waarmee je de letters schildert. Je krijgt zo meer variatiemogelijkheden in de kleur en kleurintensiteit waardoor het uitzicht minder strak is. Het doel van "blending" (of "bleeding") is de kleuren mooi in elkaar te laten overlopen bij het schilderen van de letters. Echt genieten!

Na deze workshop kan je ook met een gewoon penseel brushletteren.

 

Wat mag je nog verwachten?

- info over het materiaal

- water-brushpen

- tips en tricks in verband met werken met water-brushpen

- blending: tips en mogelijkheden

overzicht geplande workshops

Maandag 26 juni 2023, 19u-21u, Bar Deco (Veltem-Beisem): handlettering basis

Woensdag 28 juni 2023, 19u-21u, Bar Deco (Veltem-Beisem): handlettering basis 

Via onderstaande link kom je op de website van Bar Deco waar je je kan inschrijven voor een workshop. Betaling ter plaatse op de avond zelf. Payconiq, bancontact en cash mogelijk.

De workshops vereisen geen voorkennis en staan los van elkaar.

Zelf een groep van minstens 5 deelnemers en een locatie gevonden? Neem dan vrijblijvend contact met me op om een workshop te organiseren.