Gratis verzending vanaf 50 euro (Belgiƫ)

Hallo!

Ik ben Yolijn (ja, écht... met een “Y” vooraan, verder meer daarover), liefhebber van de kleine dingen in het leven: blootvoets in de branding wandelen, het lichtspel in een zomers bos, het chocolaatje bij mijn koffie, witte schapenwolkjes tegen een staalblauwe hemel, de geur van Maartse viooltjes,... en kaartjes!

Anderen omschrijven mij als rustig, onrustig, empathisch, waarnemend, perfectionistisch, (hoog)sensitief, creatief, denker, afwachtend, onbezonnen, intuïtief, introvert, nieuwsgierig, nauwkeurig,...

Ik ben er trots op dat ik als creatieve generalist niet onder één noemer te vatten ben!

Mijn droom is anderen te inspireren om meer oog te hebben voor de "kleine" dingen in het leven en zo het geluksgevoel te vergroten

Dat doe ik door de kleine gelukjes in de verf zetten. Letterlijk én figuurlijk.

 

Letterlijk omdat ik bij het ontwerpen van kaartjes aan de slag ga met waterverf of aquarel. Dit medium herinnert mij eraan de onvoorspelbaarheid van het leven te omarmen. De controle loslaten en nieuwsgierig experimenteren, meegaan met de stroom van het leven geeft de mooiste ervaringen.

Bij het ontwerpen van de kaartjes laat ik me graag inspireren door onze prachtige planeet (de natuur, de verschillende culturen,…) en door mooie woorden. Door middel van handlettering (of moderne kalligrafie) geef ik deze woorden vorm en wil ik je even laten stilstaan zodat de boodschap écht binnen komt.

 

Figuurlijk omdat voor mij wenskaartjes symbool staan voor de kleine dingen in het leven die een grote impact hebben op je geluksgevoel. Via de brievenbus worden deze kleine gelukjes je in de schoot geworpen.

"You Only Live Once" of... YOLO!

Door een foutje (?) van een franstalige ambtenaar in Ukkel begin jaren zeventig is mijn officiële voornaam "Yolijn". Mijn familienaam is "Loeckx". Combineer je de eerste 2 letters van mijn unieke voornaam met de eerste 2 letters van mijn familienaam dan krijg je het bekende acroniem “YOLO” wat staat voor “You only live once”. Toeval?

 

Nadat ik in 2016 op de snelweg van het leven met een lege batterij in panne viel, nam ik de lettercombinatie van mijn naam als een teken om een zijweg in te slaan en mijn creatieve droom waar te maken. Ik zette mijn job als leerkracht “on hold” om de kleine dingen in het leven meer te gaan appreciëren en anderen daar ook toe aan te sporen. Zo ontstond studio YOLO.

 

Dankjewel voor je interesse in mij en/of studio YOLO. Ik hoop dat je virtuele bezoek hier een gezellige en inspirerende beleving is.

Ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar wie jíj bent. Als je dat wil mag je me altijd een berichtje sturen via het contactformulier of een reactie plaatsen op de home-pagina. Je doet mij daar veel plezier mee.

 

Warme groet,

Yolijn