Hey!

Ik ben Yolijn (ja, écht... met een “Y” vooraan)

Yolijn Loeckx of kortweg "YOLO".

 

Door een foutje (?) van een franstalige ambtenaar in Ukkel begin jaren zeventig is mijn officiële voornaam "Yolijn". Mijn familienaam is "Loeckx". Combineer je de eerste 2 letters van mijn voornaam met de eerste 2 letters van mijn familienaam dan krijg je het bekende acroniem “YOLO” wat staat voor “You only live once”. Toeval?

"You Only Live Once" of... YOLO!

Ik ben grote liefhebber van de kleine dingen in het leven: blootvoets in de branding wandelen, het lichtspel in een zomers bos, een chocolaatje bij mijn koffie, witte schapenwolkjes tegen een blauwe hemel, de geur van Maartse viooltjes,... en kaartjes!

Deze dingen geven mij het gevoel dat ik lééf. Ik heb daarvoor geen behoefte aan bungee-jumping of sky-diven.

Anderen omschrijven mij als rustig, onrustig, empathisch, waarnemend, perfectionistisch, (hoog)sensitief, creatief, denker, afwachtend, intuïtief, introvert, nieuwsgierig, nauwkeurig,... Ik ben er trots op dat ik niet onder één noemer te vatten ben. Ik hou niet van hokjesdenken.

Nadat ik in 2016 op de snelweg van het leven met een burnout in panne viel, nam ik de lettercombinatie van mijn naam als een teken om een zijweg in te slaan en eindelijk mijn creatieve droom waar te maken. Ik parkeerde mijn job als leerkracht om de kleine dingen in het leven meer ruimte te geven en anderen daar ook toe aan te sporen. Zo ontstond studio YOLO. Waarom kaartjes de rode draad vormen bij studio YOLO lees je in deze blog.

Ik geloof dat de kleine dingen in het leven meer naar waarde geschat mogen worden en dat zo het algemene geluksgevoel kan vergroten.

Studio YOLO zet deze kleine dingen in de verf. Letterlijk én figuurlijk.

 

Letterlijk omdat ik bij het ontwerpen van kaartjes aan de slag ga met penseel, papier en waterverf of aquarel. Dit medium herinnert mij eraan de onvoorspelbaarheid van het leven te omarmen. De controle loslaten en nieuwsgierig experimenteren, meegaan met de stroom van het leven geeft de mooiste ervaringen.

 

Bij het ontwerpen van de kaartjes laat ik me graag inspireren door onze prachtige planeet (de natuur, de verschillende culturen,…) en door mooie woorden. Door middel van handlettering (of moderne kalligrafie) geef ik deze woorden vorm en op die manier wil ik je even laten stilstaan zodat de boodschap écht binnen komt.

 

Figuurlijk omdat voor mij wenskaartjes symbool staan voor de kleine dingen in het leven die een grote impact hebben op je geluksgevoel. Via de brievenbus worden deze kleine gelukjes verspreid onder de liefste mensen.

 

Dankjewel voor je interesse in mij en/of studio YOLO. Ik hoop dat je virtuele bezoek hier een gezellige en inspirerende beleving is.

Ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar wie jíj bent. Als je dat wil mag je me altijd een berichtje sturen via het contactformulier of een reactie plaatsen op de home-pagina.  Je doet mij daar veel plezier mee.

 

Warme groet,

Yolijn "YOLO"